En räkmacka i båten
juli 20, 2009, 11:48 f m
Filed under: Personligt | Etiketter: , , , , ,
Picknick i båten

Picknick i båten

I det ombytliga vädret blir det sisådär med planeringen. När vi vaknar och solen skiner från en blå himmel finns inte tålamod attt fixa all mysig picknickmat som jag funderat ut. Det blir en ilfärd till matbutiken. Fylla en termos med kaffe. Packa ihop pinalerna och ge sig ut.

Men det blev inte så illa – räkmacka till frukost. Senare på kvällen grillkorv, en kall öl och sådana där små runda portionsförpackade ostar som tilltugg. Avskyr reklamen – men de var riktigt goda och bra för snabbt påkommen picknick. I och för sig är ett paket Marie-kex och en flaska vatten tillräckligt för att jag ska tycka att det är en mysig picknick.

I dag är vädret lite mer instabilt – pratade i telefon med Katja i Östersund där regnet öste ner. beklagade mig över hennes blöta, själv nöjd efter att ha kommit hem från en solig promenad med många uppehåll för att äta skogshallon. En stund senare öppnade sig himlen även här på Tjörn. Nu lyser solen igen…

Och jag ska strax sätta mig i bilen för att åka till Örebro och se på fotboll. Enligt tidningarna ska det regna mest där i dag.


1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Hej, Magdalena

Trevlig sommarblogg, och en inspirerade website du är chefredaktör för, Tasteline.

Det finns en massa olika teman på menyer och inspiration, brukar titta in och inspireras av GI-recepten. Men jag saknar två teman LCHF och stenålderskost eller paleolitisk kost, som är det riktiga samlingsnamnet över hur människans egentliga konsthållning skall se ut.

Att baka bröd, äta potatis, pizza och pasta är ju nått som är relativt nytt i mänsklig föda, om man tittar några årtusende tillbaka, och konstaterar att potatis slog igenom i norden under 1800-talet. Under 1900-talet var vi stor konsumenter av potatis, i takt med att hjärt & kärl sjukdomarna ökade.

Socker konsumtion, glass & godis, obligatoriska midsommar gräddtårtor med jordgubbar, att detta är 1900-tals påfund!

Som sagt jag skulle även vilja inspireras av LCHF menyer, som är baserad på en kosthållning som mänskligheten ätit enligt, sedan årtusenden tillbaka, tiden före diabetes, kärlsjukdomar och fetma.

Trevligt fortsatt sommar!
MVH
Micke

Kommentar av Micke
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s<span>%d</span> bloggare gillar detta: