Söndagsmiddag
september 14, 2008, 6:23 e m
Filed under: Personligt, Recept | Etiketter: , , , ,

  

Hurra! Ännu en helg med kantareller. I dag blev det en mix av några olika recept som låg i kökslådan. Och en rejäl tvätt av köksgolvet… Glömde att pajformen med löstagbar botten håller allt annat än tätt… Men gott blev det!

Kantarell och briepaj

1 paket färdig smördeg på rulle
6 hg kantareller
1 gul lök, finhackad
200 g brie

3 ägg
1,5 dl grädde
0.5 dl mjök
salt
peppar

Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Fräs svamp och lök. Häll svampfräset i pajskalet. Täck med skivor av osten. Vispa ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra. Slå äggsmeten i pajformen. grädda i 30-35 minuter i ca 200 grader.  Gott till: löjrom, creme fraiche och finhackad rödlök.


Kommentera so far
Lämna en kommentar



Lämna en kommentar